Technische analyse in de handel

Technische analyse in de handel

Wat is technische analyse in trading?

Technische analyse is een methode om financiële markten te analyseren op basis van historische prijs- en volumegegevens. Het basisidee is dat prijzen uit het verleden kunnen helpen om toekomstige prijsbewegingen te voorspellen.

De belangrijkste instrumenten van technische analyse zijn koersgrafieken, indicatoren en grafiekpatronen. Koersgrafieken stellen traders in staat om prijsveranderingen in de markt visueel te volgen. Indicatoren, zoals voortschrijdende gemiddelden en stochastics, helpen bij het identificeren van trends en periodes van overgekochte of oververkochte markten. Grafiekpatronen zoals hoofd en schouders of driehoeken worden gebruikt om toekomstige prijsbewegingen te voorspellen op basis van patronen uit het verleden.

Technische analyse wordt veel gebruikt door handelaren op de forexmarkt, aandelenmarkt en grondstoffenmarkt. Het helpt handelaren beslissingen te nemen over het betreden en verlaten van posities, stop-loss en take-profit niveaus te bepalen en risico’s te beheren.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *